top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraLucie Kubíčková

Diagnostika problémů s početím aneb jak to dělám já

Všimla jsem si jedné věci: naprostá většina mých klientek má buď problémy s trávením nebo vyloženě v urogenitálním traktu. Přestože z různých symptomů nebo životního stylu klientky často poznám, kde je jeden ze zásadních problémů, tady jsem byla v koncích a odkázaná na výsledky lékařských vyšetření. Což mne... neuspokojovalo. Lékaři totiž málokdy objeví příčinu, kterou by uměli odstranit.

Kolikrát jste zažili či slyšeli o tom, jak lékaři odstranili příčinu problémů s početím? Něco jako: "Zjistili mi chlamydie, přeléčili jsme to a hned se zadařilo." Většinou ty výsledky vyšetření vypadají takto:

- Jsme naprosto zdraví, nikde problém není. (Tzn.nenašel se.) Doporučují nám IVF.

- Máme špatnou genetiku. Musíme jít na IVF.

- Mám alergii na sperma. My dva nejsme kompatibilní, jediná šance je IVF.

- Manžel má špatný spermiogram, s tím se nedá nic dělat.

- A jim podobné.


Výroky lékařů bereme jako dogma, které nám často psychicky úplně neprospívá. Když se problém nenašel, tak se nenašel, ale neznamená to přece, že tam není. Genetika taky není čistě věcí danou. Máme velkou genovou výbavu a většina genů je neaktivních. O tom, které geny jsou aktivní, rozhoduje jejich prostředí - a to ovlivnit můžeme. Stravou, psychickou pohodou, pohybem, životním stylem obecně. Alergie na sperma? Tak ty dvě prostředí si nevyhovují a dráždí se, ale opět to není nic neměnného, navíc tam skutečně bývá nějaký neobjevený patogen v podobě bakterie nebo prvoka.


Nejčastější mikrobiální příčiny problémů s početím jsou: chlamydie trachomatis, brucella a další bakterie (gardnerella, kapavka...), toxoplazmóza (často přítomna u endometriózy), další prvoci (trichomonáda, chilomastix, mycoplazma) způsobující záněty na sliznicích, hlísti a tasemnice, které ucpávají vejcovody a vytvářejí cysty - opravdu to není nic neobvyklého. Testovali někoho z vás na něco z toho? Maximálně chlamydie - a to jsem měla klientku, která má za sebou už IVF pokusy a chlamydie nikdo nepřeléčil. Není divu, že se nezadařilo...


Co zde chci naznačit, je to, že naše západní diagnostika není nic moc, stejně jako ochota k nalezení a vyřešení příčiny. Nastavení lékařského personálu není na to "vyléčit", ale "zajistit oplodnění", a to co nejautomatizovanějším způsobem. Mnoha lidem to vyhovuje, v pořádku. Pokud to ale nevyhovuje vám, můžete se na mě obrátit.


Přístup lékařů mě donutil pátrat a hledat jiné metody alternativní diagnostiky. MÁM JI! Metodu alternativní, která vědecky a racionálně smýšlející jedince příliš nepřesvědčí (sama jsem byla skeptická), ale která prostě funguje. Naučila jsem se ji, složila zkoušky a sama ji používám nejen pro sebe a svou rodinu, ale hlavně pro klienty. Jedná se o diagnostiku patogenů pomocí Salvie - přístroj na frekvenční bázi. Každý patogen (vir, bakterie či parazit) má svou frekvenci. A já tyto frekvence testuji na klientech a hledám, která zareaguje. Je to metoda neinvazivní, a přestože to vypadá velice podezřele, mám já i kolegové, kteří tuto metodu praktikují, výsledky. Nicméně to neznamená, že každý, kdo má Salvii, umí měřit. Dokonce mnoho z nich neovládá mikrobiologii, anatomii a parazitologii a raději tam testují traumata, emoce apod.


Faktem je, že stejně jako zvířata, jsme prolezlí kde čím a naše západní medicína to naprosto popírá. Psy a kočky pravidelně odčervujeme, ale lidi nic mít nemohou? Přitom nám mazlíčci lezou do postele, často i jedí z talíře. S dnešní mírou cestování do exotických destinací, kde nás může poštípat kde co, s dnešní úrovní gastronomie, kdy jíme sushi, tataráky, steaky z jihoamerického býčka, koupeme se v řekách, pod vodopády - je skutečně zarážející, když slyším lékaře říkat: "To je strašně vzácné a to tady nemáme."

Navíc mnoho těchto zátěží se přenáší i na plod. Proto je ideální se pročistit už před početím. Zamezíte pak takovým těm "pocení/křečové žíly/migrény (a mnoho dalšího) máme v rodině, to je genetika". Prdlajs, buď je to vrozené, nebo všichni pijete ze stejné studny, nebo jste všichni milovníci psů/koček apod. Prostředí je prostě zásadní.


Často už podle symptomů vím, co najdu. Lidé tyto symptomy považují za normální. O čem mluvím? Například o plynatosti, chronických zácpách či průjmech, nafouklém břichu, šílených chutích na sladké/slané, "nedožravosti", refluxu, problémy s dutinami, opakující se záněty, vyrážky/ekzémy, zahleněnost, dušnost, astma, hemoroidy, pocení, studené končetiny, nespavost, ale i neurologické problémy jako je deprese, motání hlavy, úzkosti, migrény.


Neříkám, že umím vyléčit všechno. Ale většinu ano, a tu menšinu umíme alespoň zmírnit. A nemluvím jen o problémech s plodností, ale o chronických problémech a autoimunitních onemocněních - tělo totiž nebojuje samo proti sobě, ale proti patogenům, které medicína neumí diagnostikovat. Proč se namísto hanění této práce lékaři nepřesvědčí sami na vlastní oči a nespojí se síly ke spolupráci? Na to bohužel nemám odpověď. A ti lékaři, kteří se přesvědčili, sami pravidelně chodí na měření. Abych byla konkrétní, jedná se o metodu Ing. Bláhové, které se jí věnuje už 20 let a má za sebou tisíce klientů, kterým pomohla i z "nevyléčitelných" diagnóz.


Podívejte, sama mám dvě vysoké školy, jsem zprvu skeptická k jakýmkoli metodám. Tuto jsem vyzkoušela na vlastní kůži a teprve to, že mi ustoupily některé symptomy, mě přivedlo k tomu lépe to nastudovat. Studovala jsem tu metodu více než rok a poté, co jsem zažila, už nemůžu nevěřit. Zde pár příkladů/ukázek:

- "Vy máte žloutenku! Nemáte náhodou špatný jaterní testy?" - "Jo, doktor mi říkal, že takovýhle výsledky mají jen lidé s nezřízeným životním stylem. Já jsem abstinent, strašně jsem se styděla."

- "Lucie děkuji, domluvila jsem se s pediatrou, napsala nám Vermox a dceři se výrazně zmenšil exzém, už si nestěžuje na bolest bříška, ani hlavičky. Na gastru jsme to zmiňovali, že bere Vermox a lékařka odpověděla, že to klidně mohli být parazité." (6letá holčička absolvovala všechna možná vyšetření, bez nálezu)

- "No, máte žloutenku." - "Hm, je pravda, že mě poslední měsíce spousta lidí říká, že jsem nějaká strašně žlutá."

- Kamarádka mi skoro brečela, že má podezření na roztroušenou sklerózu, že byla na testech a čeká na výsledky. Přeměřila jsem jí a řekla, že žádnou RS nemá, ale našla jsem borelii. Za pár dnů volala, že RS se skutečně nepotvrdila, ale ani borelka. Šla jako samoplátce na další (spolehlivější) testy a borelióza se potvrdila a zahájila se léčba.

- Jednomu rodinnému příslušníkovi jsem našla kde co, mj. i borelii. Řekla jsem mu, že až bude u lékaře, ať se ho zeptá, zda by ho neotestoval, že má podezření. Za dva týdny mi volal, že borelióza se potvrdila. Člověk po výměně dvou kloubů. A borelka nikoho nenapadla.

- Klientce zmizela (mj.) fóbie z řízení auta, kterou trpěla 20 let a nyní v 50 letech opět řídí. Zároveň vysadila antidepresiva. Nechodila na žádné terapie, nic jiného neabsolvovala.

- "Kde jste cestovala?" - "Pár let jsem žila na Islandu." - "Nene, něco tropického." - "Loni jsem byla v Dominikánské republice." - "A nemohl vás tam poštípat komár? Protože jsem našla několik tropických zátěží, které přenáší komáři." - "No, ono bylo po hurikánu, takže komárů tam bylo šíleně moc, byla jsem non stop doštípaná..."


A mnoho dalšího. Paní Bláhová příběhy svých klientů sbírá a postupně je vydává jako knihy. Smát se tomu může jen ten, kdo to nevyzkoušel. Samozřejmě pokud člověku nic moc není, pročištění si nevšimne. Ale to neznamená, že tam nic není. Já sama jsem po prvním detoxu měla pocit, že se nic nezměnilo, protože mi noc moc nebylo. Teprve když jsem po dvou letech touto metodou začala víc zabývat, uvědomila jsem si, že už jsem 2 roky neměla opar, nemám zácpy, ani netrpím na nadýmání (mívala jsem šílené záchvaty), v zimě nemám exzémy, nepraská mi kůže na kloubech ruky...


V rozhovoru s Václavem Moravcem naše hlavní imunoložka Blanka Říhová říká, že nic jako slabá imunita neexistuje. Že lidí s imunodeficiencí je naprostá hrstka. Já souhlasím a doplňuji, že to není slabá imunita, ale zaměstnaná imunita u lidí s chronickými problémy. Pokud se tělo musí neustále vypořádávat s probíhajícími záněty, odbourávat zplodiny z parazitů, kteří nám zároveň nabourávají zdravé fungování krve, jater apod., není divu, že chytneme kdejaký vir, který se kolem nás jen mihne...

Nepíšu tento článek proto, abych to někomu cpala a přesvědčovala vás. Ale proto, abych vám ukázala, že věci mohou být i jinak. Kdo byste měl zájem zjistit příčinu vašich zdravotních problémů, neváhejte se na mě obrátit a domluvit si konzultaci u mě v Brně.


165 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page